Ganoderma, Spirulina, Cordyceps,
Oroszlánsörény, Noni

Étrend-kiegészítők a DXN kínálatából

Dato’ Dr. Lim Siow Jin, a DXN elnöke a vállalat megalapítása előtt úgy látta, hogy a gyógynövényszakértők kihalásával veszélybe került az a tudás, ami az egyszerű emberek számára korábban az egészségük fenntartását, az immunrendszerük megerősítését jelentette.

Mint modern ember, azt is tudta, hogy a múltat nem lehet már visszahozni, ezért úgy döntött, hogy nem csupán egy falu lakosainak teszi elérhetővé, hogy hozzájussanak a Ganodermához, a Spirulinához, a Cordycepshez, hanem olyan módszereket dolgoz ki, melyek segítségével ezek a kiváló hatóanyagok a világon minden emberhez eljuthatnak.”

(Kiemelés a DXN oldalról)

Mik az étrend-kiegészítők?

Az étrend-kiegészítők, olyan szájon át bevehető készítmények, amelyek komplex vitaminokat, makro-, és mikro tápanyagokat tartalmaznak, ezzel kiegészítve a vegyes táplálkozást. Kiszerelésüket tekintve, tabletta, granulátum, pasztilla, folyadékkapszula vagy por formájában kapható.

Miért van szükségünk étrend-kiegészítőkre?

DXN étrend-kiegészítők, hogy minden bejusson, amire szükség van.Az étrend-kiegészítők célja, hogy azokat a létfontosságú vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat bejuttassuk a szervezetbe, amelyeket a táplálkozás útján nem vennénk magunkhoz. Nagyon sok diéta és táplálkozási irányzat létezik, ezért sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy épp milyen vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak a szervezetünkből. Tehát, azért fontos az étrend-kiegészítők fogyasztása, mert pozitív hatással lehet a szervezetre és megelőzhet egyes betegségeket. Hiányuk bizonyos idő elteltével, betegségeket, különféle hiánytüneteket okozhatnak. Ezért ajánlott az étrend-kiegészítőket rendszeresen fogyastani a vegyes táplálkozás mellett.

Miért indokolt étrend-kiegészítőt fogyasztani?

Legtöbbször, amikor étrend-kiegészítőt kellene fogyasztani, mindig az a kifogás jön elő: Bezzeg nagyapáink nem szedtek semmit, mégsem volt nekik ennyi nyavalyájuk.

Igen, régen minden háztartásban ott volt a zsír, azzal sütöttek, főztek, és a család minden tagja zsíros kenyeret evett. Azt a kalóriamennyiséget, amit felszedett a nagyapa, azt a földeken, kemény fizikai munkával, el is égették.

Ahogy az emberek beköltöztek a városokba és kényelmesebb munkát kerestek, kevesebbet mozogtak, és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.

Ma már a levegő szennyezett, a termőföldek inkább műtrágyával kezeltek.

Amíg régen „napi egy alma távol tartja az orvost” volt az igaz, most ez a felállás már nem állja meg a helyét.

Az emberi szervezetnek most már szüksége van étrend-kiegészítőkre, amelyek megvédhetik és fenntarthatják az immunrendszer egészséges működését és ezzel a közérzetet javítja, betegségeket előzhetünk meg fogyasztásával.

Mikro anyagok csoportjába tartozik:

  • ásványi anyagok (magnézium, kalcium, kálium stb..)
  • vitaminok (C, B, A, D, E stb..)
  • nyomelemek (réz, vas stb..)

Az étrend-kiegészítők között van olyan, amelyiket folyamatosan lehet szedni, és vannak olyanok, amelyeknél javallott a bizonyos idő után a szünet valamint az orvosi ellenőrzés.

Tápanyaghiány:

DXN étrend-kiegészítőkkel teljesebb a táplálkozásA sejtek működése határozza meg az egészséget valamint a betegséget. A tápanyaghiány, azaz a vitaminok krónikus hiánya vezethet a betegségekhez, mivel a sejtek folyamatos utánpótlást igényelnek.

Ha ezt a szervezet nem kapja meg, tápanyaghiány alakulhat ki. A mikro-tápanyagok hiányát nehezen lehet időben felismerni, mivel utánuk nem érzünk éhséget.

A tápanyaghiány azt jelenti, hogy a táplálék mennyisége megfelelő, de a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek már minimálisak.

A tápanyaghiányt nem vesszük észre, sokszor évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy a tünetek jelentkezzenek. Az évek alatt krónikus betegségek alakulhatnak ki, ilyenek a rák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás vagy egyéb modern betegség.

Ezért, célszerű elkerülni a nagyüzemi, ismeretlen eredetű ételek fogyasztását. Inkább kisüzemi, megbízható forrásból próbáljuk beszerezni az élelmiszert.

Tápanyaghiány tünetei lehetnek:

  • betegségekből való felépülés igen lassú folyamat lehet
  • betegségekre, fertőzésekre való hajlam lehetséges
  • gyengítheti az immunrendszert

 

Az étrend-kiegészítők fogyasztásának mennyisége:

Érdemes azzal tisztában lenni, hogy nincs olyan, hogy napi bevitel. Minden embernek ugyanis más és más a tápanyagigénye. Mi van akkor, ha az egyik nap az ember nem csinált semmit, mert pihent, a másikon 8-12 órát dolgozott, vagy épp lefutotta a maratont? Minden ember igénye más, és minden ember minden egyes napja is más.

Étrend-kiegészítők legfontosabb tulajdonságai:

  • segíthetik az immunrendszer megfelelő működését
  • elősegítheti a szervezet öngyógyítását, természetesen megfelelő táplálkozás mellett
  • a tápanyaghiányból fakadó tüneteket megszüntetheti
  • az emberi szervezet megfelelő működést biztosíthatják

Az étrend-kiegészítők a megváltozott életmód miatt javasoltak, mivel szennyezett a földünk, a levegőnk és a vizünk is. A bevitt élelmiszerek kevesebb minőségi tápanyagot tartalmazhatnak, mint régen. Az étrend-kiegészítők fogyasztásával és a megválogatott minőségi élelmiszerrel egészségünket és energiaszintünket is tökéletesen szinten tarthatjuk.

 

DXN étrend-kiegészítők

DXN Reishi Gano (RG)

A Reishi Gano (RG) egy gombakivonat (Ganoderma lucidum), amely poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteineket tartalmaz. A felhasznált Ganoderma lucidumot 90 napos vörös gombából nyerik. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához. 30, 90 és 360 db-os kiszerelésben.

DXN Ganocelium (GL)

Abban különbözik a Reishi Gano-tól (RG), hogy a felhasznált Ganoderma lucidumot 14 napos micéliumból nyerik. A micélium gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kitűnő hatással van az általános jó közérzet javítására. 30, 90 és 360 db-os kiszerelésben.

DXN Spirulina

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon. 500 és 120 db-os kiszerelésben.

DXN Cordyceps

A DXN Cordyceps kapszula 100%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t. Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb. A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését. 120 db-os kiszerelésben.