Szükség van-e táplálék-kiegészítők használatára?

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. Munkája során a következőket tapasztalta:

“Minden állat és ember, amely természetes halált hal, a tápanyag hiánya miatt halt meg”
„Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat”

Részletek Dr Joel D. Wallach: A halott orvosok nem hazudnak c. könyvéből

Az első és legfontosabb az életünkben az egészség. Ha egészségünk rendben van, helyt tudunk állni minden területen; élvezni tudjuk a napi örömöket, boldogok vagyunk a családi életben, fejlődni tudunk munkánkban, kiteljesedhetünk a karrierünkben.

Dr. Bakanek György mondta: “Az egészség, nem minden, de egészség nélkül minden semmi.”

De hogyan legyünk egészségesek, amikor időnk sincs magunkra figyelni? A káros környezeti hatások, az állandó rohanás, stressz alaposan próbára tesz bennünket. Ételeink rengeteg káros anyagot, tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket tartalmaznak. A sok mérgező anyag, amit ételeinkkel megeszünk, hosszú távon károsítja szervezetünket.

Testünk harmonikus működésének, az egészségünk megőrzésének egyik legfontosabb feltétele a a teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálkozás. Naív elképzelés azonban, hogy a napi táplálkozásunk során minden szükségeset beviszünk szervezetünkbe.

A XX. században a világ népessége ugrásszerűen nőtt. Ez a mezőgazdaságra nagy terhet rótt, hiszen hatalmas tömeget kell élelemmel ellátni. A mezőgazdasági termelés növekedésével a föld minősége egyre romlott, nem tartalmaz elegendő ásványokat. A műtrágyák használatával nem lehetett ezt a problémát megoldani, így a termés nagy része nem tartalmazza a kívánt mennyiségű tápanyagot, amire szükségünk lenne.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem egy kutatócsoportja 1960 és 1990 közötti időszakban rendszeresen vizsgálta a növények tápanyag tartalmát.  Az eredmény megdöbbentő: azt mutatta, hogy mindössze néhány évtized alatt  Magyarországon drasztikusan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma.

 

Mikroelem tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva:

búza 50%,  árpa 37,7%,  kukorica 18,6%,  répafélék 75%,  burgonya 86,7%

Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva:

borsó 46,7%,  tej 5% (nem tévedés),  káposzta 10%,  sárgarépa 60%,  paprika 12%.

Forrás: www.5mp.eu/fajlok/2009augusztusibabazo/tapanyagt.._www.5mp.eu_.doc

 

Naponta több kilogramm zöldséget, gyümölcsöt kellene ennünk ahhoz, hogy elegendő értékes tápanyagot vehessünk magunkhoz. De ugyan ki tudna naponta egy láda almát, sárgarépát, káposztát stb… elfogyasztani? Nem csoda, hogy mennyiségi túltápláltság mellett, minőségi alultápláltságban szenvedünk. Ez mit jelent? Éheznek a sejtjeink, mert nem kapnak elegendő értékes tápanyagot. Ezt a magyar emberek egészségi állapota már évek óta jelzi.

De azt is megfigyelhetjük, hogy egyre többen keresik a megfelelő, tiszta élelmiszereket, egyre nagyobb az igény az egészséges életmód iránt. Tehát, ha újra feltesszük a kérdést:szükség van-e táplálék-kiegészítők használatára, a válasz;igen! Szükség van a megbízható helyről származó, jó minőségű táplálék-kiegészítőkre.

 

Milyen étrend-kiegészítőket válasszunk?

Fontos, hogy növényi kivonat legyen, ne szintetikus anyag!

Jó, ha az alapanyag biotermesztésű gyógynövény!

Ne tartalmazzon az egészségre káros anyagot – tartósítószert, állományjavítót, színezőanyagot, ízfokozókat…

Ellenőrizzük a minősítéseit!

A DXN vállalat étrend-kiegészítői megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A DXN organikusnak minősítésített farmon, saját termesztésű alapanyagokat dolgoz fel gyáraiban. Saját szabadalmaztatott hatóanyag kivonási módszerét alkalmazva a legjobb minőségű gyógynövény kivonatokat kínálja. Ezt számos elismerés, kitüntetés és több ISO minősítés is bizonyítja.

A DXN termékei sejtszinten hatnak. Alkalmasak arra, hogy segítsenek  szervezetünk méregtelenítésében, a harmonikus működés  elérésében és fenntartásában.

Ismerd meg a DXN táplálék-kiegészítőket Dr Dergez Tímea  kutatóbiológus előadásából!

Te is szeretnél tenni az egészségedért? Próbáld ki a DXN egészségvédő élelmiszereit! Regisztrálj az olcsóbb vásárlásért!

Hogyan csatlakozhatok? Mi...

  Ahhoz, hogy pénzt kereshess a DXN-nel, vagy kedvezményes áron vásárolhass, teljes jogú regisztrált tagnak lenned. Regisztrációd akkor lesz érvényes, ha azzal egyidőben 100 pont...

Tündökölj! Szépségápolás organikus...

Napjainkban Dél-Korea  a világ legjelentősebb szépségipari hatalmak közt szerepel. Több évtizedes tapasztalatával  a DXN prémium kozmetikai termékeinek előállításában is közreműködött. Ehhez a kozmetikai termékcsaládhoz a...