Lerántjuk a leplet! A DXN sikerének titkai…

Mik azok a tényezők, amelyek a DXN termékeinek minőségét meghatározzák? Mit csinálnak másképp? Dr Lim a DXN vállalat elnöke az előadásában sok titkot elárul a ganoderma termesztéséről és a gyártási folyamatról. Itt olvasható az előadás szövege:

 

“Először is az emberek Európában organikus termékekről beszélnek. Mi a legjobb módja annak, hogy igazoljuk, hogy a termék organikus? Nem a helyi hatóságok által történt hitelesítéssel. Ha hitelesítik Malajziában, Európában ezek a hitelesítések nem használhatók. Vagy, ha hitelesítik Európában, Amerikában ezt nem fogadják el.
De van egy organikus minősítés, amelyet minden ország elfogad. Melyik ez? Az ISO 14001, amely még több is, mint organikus minősítés. 

Az ISO 14001 feltétele

  1. a farmnak mentesnek kell lennie a kemikáliáktól.
  2. a farmnak nem szabad kibocsátani semmilyen szaganyagot, amely hatással van az emberekre. Nagyon sok organikus farm nagyon szagos, mert sok komposztot használnak,  ezért nem kapják meg az ISO 14001 minősítést.
  3. bármi is történik a farmon, az nem okozhat kárt a környezetében.

 

Két fajta ganoderma van. Az egyik csak a száraz fán él meg, a másik fajta pedig csak az élő fán él. Sok időbe telt, mire megkaptuk az ISO 14001-et. Először ellenőrizni akarták, hogy a farm kibocsát-e valami szaganyagot, rossz szagot. Másodsorban meg akartak bizonyosodni róla, hogy a mi ganodermánk megtámadja-e az élő fát? A ganoderma spórákat bocsát ki. Ha ezek megtámadják a szomszédos farmokat, akkor nem adják meg az ISO 14001-et. Szerencsére a mi ganodermánk nem támadja meg az élő fát. Tehát, ha valaki az organikus minősítésről beszél, ISO 14001-el kell rendelkeznie! Mi rendelkezünk ezzel!

Van organikus minősítésünk a Malajziai Földművelődésügyi Minisztériumtól. Ezeket is meg szoktuk mutatni az embereknek, de ez egy helyi szintre korlátozott minősítés, amit nem lehet világszerte használni. Világszerte az ISO14001-re van szükség. A DXN az egyik a néhány vállalat közül, amely rendelkezik az ISO 14001 minősítéssel”

„Ami fontos, az a mi faj kiválasztásunk”

Malajziában több, mint 200 féle ganoderma van, és mi hatot választottunk ki. Honnan tudhatjuk, hogy ezen ganoderma fajok jók, vagy nem jók? Először csirkéken kísérletezhetünk. Nagyon egyszerű kísérlet. A tyúkok néhány évnyi tojásrakás után nem fognak tojni. Tehát, ha a csirkéknek ganodermát adunk, és újra tojni kezdenek, az azt jelenti, hogy a ganodermának van regenerációs hatása. Segít a regenerálódásban.

Nagyon sok fajta ganoderma van a dzsungelben, ezeket egyesével leszedjük. Ezután megetetjük a csirkékkel.  A csirkék nagyon okosak, csak azt eszik meg, ami jót tesz nekik. Tehát, ganodermával etettük a csirkét, és a tojó ismét tojásokat kezdett rakni, ebből tudjuk, hogy a ganoderma jó regenerációra.

A másik dolog, hogy a csirkék nem aktívak odakint. Tehát, ha ganodermát adunk a csirkéknek, és azok felrepülnek a fa tetejére és ott töltik az éjszakát, ez azt jelenti, hogy a ganoderma energizálja őket. Ezután kiválasztottunk 6 ganoderma fajt. Ez a termékeink kipróbálásának első tesztje”

Dr Lim és tudósai a 6 kiválasztott fajtából is kiválogatták a legjobb példányokat és azokat termesztették tovább, ezután megint válogatás következik…mindig csak a legjobb maradhat…

A 23 év szelektálás eredménye , hogy  Dr Lim ganodermája nagyon erős lett. Ezt az előnyt egyetlen más cég sem tudja behozni.

„A ganoderma egy ciklusa nagyjából 3 hónap. De mi a helyzet a micéliummal, a gombafonallal? Nagyon gyorsan nő, ezért a 14. napon lehet szüretelni. A micéliumből is a legjobbat kiválasztjuk, szaporítjuk, majd ebből is a legjobbat kiválasztjuk és szaporítjuk. Párhuzamosan fejlesztjük a ganodermát és a micéliumot. A ganodermának 3 hónap egy ciklusa, a micéliumnak két hét.”

„Tehát, miután 20 évig kiválasztottuk a legjobb micéliumot, a GL micélium nagyon hatékony lett. Ebben az aspektusban semelyik másik cég nem versenyezhet velünk. Miért? Mert a ganoderma termesztésüket nem saját maguk végzik, hanem farmerek végzik helyettük. A farmerek kilóban határozzák meg a ganoderma árát. Ők a nagy, nehéz, öreg ganoderma termesztésre fognak törekedni, azért, mert minél idősebb, annál nagyobb és nehezebb, többet keresnek vele. De ez a fajta ganoderma hasznavehetetlen!”

“A DXN-nek van saját farmja és saját szelekciós technológiája. A legjobb ganodermát termeszti, nem a nehéz, nagy ganodermát, mert annak nincs gyógyhatása”

Mikor a legjobb szüretelni a ganodermát?

“Sok cég mondja; ha eljössz a farmra, érezheted a ganoderma illatát. Azért érezheted, mert a spórát kibocsátotta. Ha érzed a ganoderma illatát, ez azt jelenti, a ganoderma az összes spóráját kibocsátotta. Tehát, ha egy cég azt mondja, a ganoderma farmja nagyon jó illatú, soha ne vedd meg a termékeit! Ők semmit nem tudnak a ganodermáról, nem ismerik a ganodermát. A ganodermát azelőtt kell szüretelni, mielőtt a spórái a levegőbe kerülnek. 

Honnan tudjuk, hogy a ganoderma már megérett? Mielőtt éretté válik, fényes lesz. Sok ember azt mondja, hogy teszünk rá valamit, attól olyan fényes a ganoderma. Ez természetes fényesség és szín. Fehér, sárga, vörös, fényes.

Amikor fényes, szüretelni kell, mert jelzi, hogy a spóráit hamarosan ki fogja bocsátani. És ez a faj csak a DXN-nél található meg! Ezért van az, hogy ha más vállalatok fotóit nézzük, az ő ganodermájuk fakó. A termékeink egyediek, semmilyen más cégnél nem találhatók meg. Tehát, úgy kezdődött, hogy 200 fajtából választottunk 6-ot…”

Itt nézheted meg a teljes videót, Dr Lim, a cég alapító elnökének előadásával.

 

Szeretnéd kipróbálni a ganodermás termékeket, vagy érdekelne az üzleti lehetőség is? Fordulj hozzám bizalommal a lenti telefonszámon! Szívesen válaszolok a kérdéseidre, és elmondom, hogyan vásárolhatsz a legelőnyösebb módon.

0630/633-28-77

Termékkatalógus a DXN-től...

  DXN tagként vásárolj 20% kedvezménnyel!...

Cordycepsz – kínai...

Nepál hegyeiben található ez a csodálatos gomba, amit a természetes gyógymódok követői olyan nagyra becsülnek. Online füzetünket végiglapozva megismerheted a Cordyceps történetét, megértheted szerepét és...