Instant kávé? Főzött kávé? Melyiket válasszam?

Számos formában rajongunk a kávéért. Ezek közt megtalálhatók különböző változatok, van aki tejjel, tejszínnel vagy csak feketén fogyasztja kedvenc italát.
Vannak, akik a mindössze 25-30 ml tömény, méregerős feketére esküsznek, míg mások az amerikai kultúrára jellemző híg, akár fél liternyi kávélevest részesítik előnyben.
Vannak, akik házilag, frissen darált pörkölt kávéból, míg mások tasakosból készítik a mindennapi italukat, instant kávéporból.

Talán közhelynek hangzik, de ahány kávéfogyasztó van a világon, annyi féle-fajta kávét kóstolhatunk.
Ekkora kavalkádban mégis mi az, ami meghatározza egy élvezeti cikk (jelen esetben a kávé) értékét? A válasz, talán túl kézenfekvő: a felhasznált alapanyagok minősége.

Ahogy azt már megszokhattuk, a DXN mérnökei csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják fel, így talán nem meglepő, hogy a különböző cukrozott és cukormentes instant kávékeverékek alapanyaga a kiváló minőségű Arabica kávé.
Ez a minőségi alapanyag garanciát jelent arra nézve, hogy a belőle készült, azonnal oldódó (instant) kávépor is kiváló legyen!

Instant kávépor

Nézzünk meg egy olyan kérdést, amely immár évtizedek óta megosztja a kávé szerelmeseit: nevezetesen a darált kávé – instant kávépor kérdését.

Ahogy az már közismert, a világ kávéivó része évtizedek óta több részre szakadt. Az egyik csoport szerint az instant kávépor (és az azokból készült különböző keverékek) a lehető legjobb, míg a másik csoport szerint a lehető legrosszabb formái a kávénak. Hasonlóképpen a tejes tea-natúr tea, vagy a cukrozott tea-cukrozatlan tea fogyasztói közt megfigyelhető véleménykülönbséghez, ezt a kérdést sem lehet könnyedén eldönteni.

Rohanva éljük életünket, időnk egyre kevesebb van, így a fejlett világban a régi, szertartásos kávéfogyasztás is egy egyre inkább a homályba vesző, eltűnőben levő szép hagyomány. Ahogy az étkezésünkben, úgy a kávézási szokásainkban is az egyre kényelmesebb megoldásokat részesítjük előnyben. Ehhez azonban nem kell lemondani a minőségi alapanyagokról, a különleges aromáról és az egzotikus ízvilágról!

A DXN kávék minden elvárásnak megfelelnek; a termékek prémium minőséget képviselnek és igazi élvezetet jelentenek a fogyasztóknak.


Tudtad?

  • minden 30 másodpercben 120.000 csésze kávét isznak meg naponta, csak Európában?
  • a kávéban számos bizonyítottan jótékony hatású vegyület, mint fenolsavak (pl. a klorogénsav), antioxidáns hatású polifenolok (pl. a különböző izoflavonok, katechinek, flavononok, stb.) találhatók?
  • hogy egy csésze kávéban akár 2-3x annyi antioxidáns hatású vegyület található, mint ugyanakkora mennyiségű zöld teában?
  • a DXN kávékeverékei immár kapszula formában is elérhetők és kávégépben használhatók?

 

Növényi eredetű tejszín
Manapság egyre több ember szenved laktóz intoleranciában. A DXN mérnökei ezért csak a legszükségesebb esetben használnak tejszármazékokat. A DXN italporokban (instant kávékeverékek, Nutrizhi) használt növényi eredetű tejszín nádcukorból készült glükóz-szirupot, pálmavajat, kazein savat, foszfátokat (E 340, E 451), emulgeálószereket (E 471, E 472e) és természetes színezéket, riboflavint (E 101) tartalmaz.

Cukor
A gyártótól kapott nyilatkozat alapján a DXN termékekben használt cukrot cukornádból (Malajziában javarészt a Saccharum officinarum-ot és a Saccharum arundinaceum-ot termesztik) nyerik.

Törzsvásárlói rendszerünkbe regisztráló vásárlóink  kedvezményes áron, 20-25%-kal olcsóbban jutnak minden termékünkhöz! Csatlakozz, rendeld meg most, és otthonodba visszük kedvenc kávédat 3 napon belül!