DXN

A DXN irodaháza Kuala Lumpurban

A DXN irodaháza Kuala Lumpurban

DXN A GANODERMA VÁLLALAT

Az egyik legnagyobb elismerés, amikor egy ország azzal fejezi ki nagyrabecsülését egy cég felé, hogy az ország nevezetességei között javasolják az országba érkező turistáknak, a vállalat meglátogatását.

A DXN ilyen megbecsülésnek örvend Malajziában

Nincs is olyan nap az Alor Setar külterületén fekvő hatalmas farm életében, amikor ne állnának a parkolójában turistabuszok.

Specht József és Vali a DXN Farm Ganoderma ültetvényén, 2013-ban

Specht József és Vali a DXN Farm Ganoderma ültetvényén, 2013-ban

A gyár egy része úgy lett kialakítva, hogy egy üvegezett folyosóról közvetlenül be lehet látni a gyártósorokra.

Ezen kívül meg lehet tekinteni a Spirulina termesztő medencéket valamint a közvetlenül mellettük álló üzembe is be lehet menni, ahol az alga vízből történő kiválasztása történik. Sőt! Akár meg is szabad kóstolni a friss algaport.

A gyárlátogatás csúcsa viszont mindenképpen a Ganoderma ültetvény megtekintése, hiszen ennek a gombának a termesztése és modern feldolgozása tette világhírűvé a DXN céget.

A DXN fontosnak tartja, hogy tagjai, lehetőleg minden hálózatépítő és törzsvásárló eljusson ide. Hiszen így nem csupán mások élményeit hallgathatják, hanem közvetlenül ismerkedhetnek meg a bio termesztéssel és a modern, gyógyszergyári tisztaságú feldolgozással.

A DXN kávé jelentőségének és történetének megismeréséhez először magát a céget érdemes kicsit közelebbről megismerni.

A DXN vállalatcsoport, malajziai központjából irányítva sikeresen megvalósítja a “One Dragon”, “One World – One Market” és “One Mind” koncepciót. A cég a Ganoderma gomba és a spirulina alga termesztésétől, feldolgozásától, egészen a fogyasztók felé irányuló marketing és sales tevékenységig a teljes folyamatot felügyeli és egy kézben tartja. A DXN világszínvonalú vezetési rendszere, kutatási és fejlesztési tevékenysége, valamint csúcsminőségű termékei garantálják a vállalat és munkatársainak sikerességét. Ha szeretnéd, Te is tagja lehetsz ennek az országokat átívelő sikeres Csapatnak.

 

A DXN a világ direkt értékesítő vállalatai közül az előkelő 24. helyet foglalja el. Erre szokás azt mondani: erős és biztonságos anyagi és szakmai háttér.

A DXN megadja a kellő hátteret és támogatást, valamint a csúcsminőségű termékeket:

  • “One Dragon” modell: az egész folyamatot – a termesztést, a feldolgozást és a marketinget – egyedül a vállalat végzi, szigorú minőségellenőrzés mellett
  • “One World – One Market”: az egész világra kiterjedő csatlakozási lehetőség és bónuszrendszer minden törzsvásárló számára
  • “One Mind”: a vállalat és a törzsvásárlók egyazon szándékkal összpontosítanak a DXN üzletre

A DXN alapítója és elnöke

Dato' Dr. Lim Siow Jin

dato' Dr. Lim Siow Jin

A DXN-t a világhírű Indiai Institute of Technology-n diplomázott – dato’dr. Lim Siow Jin alapította 1993-ban. Szenvedélyes érdeklődése a gomba emberi egészségre gyakorolt jótékony hatása iránt, elvezette őt a pecsétviaszgomba (latinul Ganoderma lucidum) csodálatos világába.

Dr. Lim kapcsolata a természetes gyógymódokkal, a gyógynövényekkel, gyógygombákkal megszületése óta tart, hiszen édesapja hagyományos, kínai gyógynövény szakértő volt. A kínai kultúrában ez a tudomány apáról fiúra szállt.

A modern világ viszont a legtöbb ilyen családból is kiszakította az új nemzedéket. Egyre többen fordultak inkább az új divatos szakmák felé. Így Dr. Lim is építészmérnöknek tanult, és mint hídmérnök specializálódott karrierje kezdetén. Több komoly projekt kivitelezésében vett részt.

Azonban az évszázadok alatt felhalmozódott tudás, amit automatikusan megörökölt felmenőitől, nem veszett el. A fiatal mérnök jól látta, hogy a modern világ előbb-utóbb elfeledteti a tradícionális tudományokat. Úgy látta, hogy a gyógynövényszakértők kihalásával veszélybe került az a tudás, ami az egyszerű emberek számára korábban az egészségük fenntartását, az immunrendszerük megerősítését jelentette.

Mint modern ember, azt is tudta, hogy a múltat nem lehet már visszahozni, ezért úgy döntött, hogy nem csupán egy falu lakosainak teszi elérhetővé, hogy hozzájussanak a Ganodermához, a Spirulinához, a Cordycepshez, hanem olyan módszereket dolgoz ki, melyek segítségével ezek a kiváló hatóanyagok a világon minden emberhez eljuthatnak.

Elkezdte azokat a kutatásokat melyek alapjai lettek a DXN cég sikerének.

Kutatási eredményei elindították azon az úton, hogy a gyógynövények királyának tartott Ganoderma – vagy más néven Lingzhi-gomba, gyógyító tulajdonságait az emberek egészség-megőrzésének szolgálatába állítsa.

A DXN Európában

Kócsó László és Kócsó-Fodor Anikó CA

Kócsó László és Kócsó-Fodor Anikó CA

2008-ban Kócsó László magánúton kereste fel a DXN vállalatot Malajziában.

Személyesen kívánt meggyőződni arról, hogy internetes kutatásai helyes következtetéssel zárultak, és megtalálta a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb Ganoderma termesztő és feldolgozó cégét.

Célja az volt, hogy egy MLM rendszerben értékesítő cég termékeit viszi az internetre, az online marketing területére.

Olyan terméket keresett, amit megfelelő marketing anyagok elkészítésével úgy lehet interneten kínálni, hogy a lehetséges vásárlók csak az internetet használva megrendelhetik, kifizethetik a kiválasztott termékeket.

A DXN partner volt elképzelésiben így a hivatalos indulással egyidőben 2009. márciusban már működtek a Kócsó László által tervezett, webáruházzal felszerelt weboldalak. A háttérben pedig az intranet néven emlegetett, számtalan online marketing eszközt felsorakoztató, online iroda támogatta a hatékonyan a hálózatépítők tevékenységét.

László és felesége Anikó pedig az európai DXN hálózat élére álltak. Példájukat követve váltak sokan sikeressé az első évtizedben, szerte a földrészen.

Az interneten hamar elterjedt a híre az új lehetőségnek, így a magyar piac elindulásával szinte egyidőben Szlovákiából érkezett megkeresés. Az egyik legaktívabb online hálózatépítő házaspárt, Specht Józsefet és Valit kereste meg e-mailben Mária Koncalova.

Alena Hlavicova ETD

Alena Hlavicova ETD

Končalová Mária DD

Končalová Mária DD


Marika gyorsan döntött és azonnal elindította a DXN hálózatot hazájában és Csehországban is.

Rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a lehető legmegfelelőbb embert, Alena Hlavicovát szólította meg Csehországban.

2009. április 19-én együtt és több leendő üzlettársukkal vettek részt az európai DXN hivatalos megnyitó rendezvényén, Budapesten.

Alena a Kócsó házaspár után, elsőként és leggyorsabban érte el Európában az SD, majd az ETD üzleti szintet. Rekordjait – 2018-ig – nem döntötték meg.

Ez a két ország, Magyarországgal együtt, a mai napig
meghatározó forgalmat bonyolít az európai DXN-ben

Kicsit később, szintén a Specht házaspárhoz csatlakozott Orsy László, aki egyik online vonalán Németország DXN üzletét indította el.

Másik vonalán pedig a Faragó házaspár Faragó István és Faragóné Keserű Judit szintén online kapcsolatot használva indított egy vonalat Spanyolországban.

Az online hálózatépítésben rejlő, fantasztikus lehetőség bizonyítéka, hogy egymástól földrajzilag több, mint ezer kilométerre élő emberek együtt építenek óriási üzletet. Így került Judit és István csapatába Papp Andrea és Alfredó Ruiz.

Orsy László és Anikó ESSD

Orsy László és Orsyné Kómár Anikó ESSD

Faragóné Keserű Judit és Faragó István ETD

Faragóné Keserű Judit és Faragó István ETD

Papp Andrea és Alfredo Ruiz ETD

Papp Andrea és Alfredo Ruiz ETD

A Kócsó házaspár nem tart a kihívásoktól. Egy internetes megkeresést követően elindították a Görög piacot. Kicsit később az elkötelezett kávéfogyasztók országába, Olaszországba is áttették egy időre székhelyüket. Éppen csak annyi időre, hogy elindítsák ott is a DXN termékek forgalmát.

Majd eddigi piacnyitásaik sorában a török DXN következett, szintén sikerrel és nevükhöz fűződik a legnagyobb lengyel DXN csapat elindítása is.

Pavlos Chatzigiannis és Vagkoti Nancy ETD Görögország

Pavlos Chatzigiannis és Vagkoti Nancy ETD Görögország

Carlo és Paola Rovelli EDD Olaszország

Carlo és Paola Rovelli EDD Olaszország

Anna Binek ESSD Lenygelország

Anna Binek ESSD Lenygelország

Az előző fejezetben felsorolt országok a legnagyobb forgalmúak a DXN szempontjából, de ma már jelen van a DXN Franciaiországban, az Egyesült Királyságban, a skandináv országokban és a balti államokban is.

Az oldal szerkesztésekor döntenünk kellett, hogy egy fotókkal túlzsúfolt névsort adunk-e közzé, vagy a látványos tartalom érdekében nem teszünk fel képet minden sikeres hálózatépítőről. Igyekeztünk nem szubjektívan válogatni, így a 2018-ban legnagyobb méretű hálózatokat és vezetőiket említettük fentebb.

Fotó nélkül viszont – továbbra is a teljesség igénye nélkül – említést kell tennünk még néhány, meghatározó személyről, csak felsorolás formájában:
Cérna Tündi és Szabolcs CD, Bussy Sándor és Szövetes Éva GD, Böczkös-Borsay Andrea és Böczkös István ETD,Palatinus Miroslav ing. ETD, Darmar Holikova TD, Koutalas Giorgos TD, Macák Milan TD, Máté Ildikó ESSD, Ali Yucel ESSD, Izzet Tabakaydin ESSD, Giorgio Tarallo EDD, Nagy Gábor DD, Lidia Silva és Francisco Moral DD.

 

A hálózatépítők szorgos munkáját a DXN több európai országban történt háttériroda létrehozásával támogatja már a kezdetek óta. A 2009-es indulás óta zavartalan a termékellátás, sosem volt áruhiány és a hálózatépítők is minden hónapban, időben megkapták bónuszaikat.

A spanyol DXN iroda megnyitóján

A spanyol DXN iroda megnyitóján

Specht József és Vali a budapesti DXN iroda előtt

Specht József és Vali a budapesti DXN iroda előtt

A törk DXN iroda megnyitóján

A törk DXN iroda megnyitóján

A DXN cég tehát sikeresen vetette meg a lábát Európában is