Spirulina alga – szupertáplálék, ami megmentheti a világot – 1. rész

Ma már mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy hagyományos ételeink nem tartalmazzák azt a tápanyag mennyiséget, amit évtizedekkel korábban. Következésképpen, ha ugyanannyit eszünk, mint régebben, kevesebb hasznos tápláló anyagot veszünk magunkhoz. Tele a gyomrunk, közben sejtszinten éhezünk.
Pedig a testünknek elsősorban értékes táplálékokra, nem pedig tápanyaghiányos ételekre van szüksége.

A Spirulina

(Spirulina platensis)

– az élőlények őse, a világ legősibb növénye, egy 3,5 milliárd éves kékes-zöld színű vízi növény, amely az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagokat tartalmaz. Némelyik ezek közül a növényi eredetű táplálékban gyakorlatilag nem találhatók.

A WHO adatai szerint is a Spirulina tápértéke nagyobb bármely más ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél, a legértékesebb és legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára. A Spirulina képes lehet visszaadni a sejtek energetikai memóriáját. Egyes orvosi kutatások és vélemények szerint az algák erősítik az immunrendszert, méregtelenítik a szervezetet, energiát szolgáltatnak, és meghosszabbíthatják az életet.

Tápanyag tartalmát tekintve 1 g Spirulina 1 kg zöldségnek felel meg (vagyis négy, egyenként 0,25 grammos tabletta 1 kg zöldséggel egyenértékű), valamennyi hatóanyaga optimális arányban, az emberi szervezet szükségleteinek megfelelő, kiegyensúlyozott mennyiségben van jelen.

Tudtad? 
A spirulina olyan nagy koncentrációban tartalmazza a B12 vitamint, hogy ebben a tekintetben csak az anyatej múlja felül.

Sok gyerek nem szívesen eszi meg a zöldséget, a Spirulinával ezek a kieső tápanyagok pótolhatók. A benne található klorofil kiválóan alkalmas arra, hogy a szervezet kis átalakítással hemoglobint készítsen belőle, ezért a vérszegénységben szenvedők számára rendkívül jó hatású. Hosszabb betegségek, műtétek után segíti a páciens megerősödését, idős embereknek fokozza az erőnlétét, és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Csökkenti a különböző gyógyszerek mellékhatásait. Lassítja, sőt megakadályozza a vírusok elszaporodását a szervezetben, gyomorfekély, reflux, gyomorsavtúltengés kezelésére kitűnő.

Tudtad?
Az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA az űrhajósok számára ajánlott élelmiszerek közé sorolta a Spirulinát.

Száz százalékban lúgos kémhatású, kiválóan alkalmas a szervezet elsavasodásának a megakadályozására. Ganodermával együtt alkalmazva hatványozottan lúgosít.

Nézzük, mit mond a szakember:

Az algákkal először Japánban találkoztam. A kint töltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy minden étkezéshez fogyasztottak valamilyen algát, vagy moszatot. Természetesen nekünk, európaiaknak, ezek ízvilága mondhatnám kissé szokatlan. egy idő után már vágytam valami európai ízre, elmentem hát a hamburgereshez, de otthagytam a hamburgert, mert annak is algaíze volt.

Úgy döntöttem, utánajárok az algaevési mizériának. A kérdésre, miért kell minden étel ízét elrontani, a következő választ kaptam: “nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert egészséges”

Kiderült, hogy náluk fejenként több mint 32 kg alga fogy évente, mindannyian rendszeresen fogyasztják, 120 millióan!!! 
Mit mondanak a japán orvosok? 
A japán orvosok ajánlják a betegeknek; ők már igazolták az algák egészségre gyakorolt hatásait. Tudományos munkáikból kiderül, az algafogyasztás kiegészíti a vegyes táplálkozást, hiszen tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, zsírsavat, vitamint, nyomelemet, segít megvédeni a szervezetet a csontritkulástól, sugárfertőzéstől, 2. típusú cukorbetegségtől, emlőráktól, prosztataráktól, javítja az allergiás tüneteket, ízületi bántalmakat. 

Japánban a legalacsonyabb a csecsemőhalandóság, legmagasabb a várható életkor
Dr. Nagy Ákos György
sebész gaszteroenterológus főorvos

forrás:http://csoda-alga.shp.hu/hpc/web.php?a=csoda-alga&o=alga_fogyasztasrol_az_orvos_szemevel

 

Díjnyertes DXN Spirulina alga

A DXN Spirulina lett a legjobb táplálékkiegészítő és a “Brand of the Year Award 2010” díjat nyerte el, melyet Yousuf Raza Gilani, Pakisztán Miniszterelnöke adott át.

DXN Spirulina farm

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint jelenleg nem ismerünk tápanyagokban gazdagabb élelmiszert, sőt, még mesterségesen sem sikerült előállítani olyan terméket, mely értékesebb hatóanyagokat tartalmazna.

Ha szeretnél többet tudni a Spirulináról, lapozd végig online füzetünket!

Fődi Attila, Dr Babulka Péter és Dr Szabó László Gy. érdekes összeállítása:
kattints>>>>>DXN Spirulina füzet

Ezt a videót se hagyd ki!

Dr Budai L. Károly természetgyógyász elmondja, miért olyan fontos számunkra az alga, milyen tapasztalatai vannak a betegeknél.

S ha ezek után te is úgy látod, nem maradhat ki az életedből ez az értékes tápanyag, a DXN webáruházban megtalálod!

A Spirulina algáról...

A tengeri szervezetek fogyasztása közel egyidős az emberiséggel. Azt ugyan nem tudjuk megmondani, hogy a Spirulina fogyasztása mikor kezdődött, de azt tudjuk, hogy az algák...

Itt megtudhatod, milyen...

  A világ legnagyobb ganodermás cége saját, organikus farmokkal és feldolgozó üzemekkel dolgozik! Nincsenek alvállalkozók, nem más cég termékeit csomagolja át, így a legjobb ár...